Lediga dagen.

Idag tog vi ledigt, enda som stod på "Studieorienterings" schemat var att de skulle ha en presentation om datanätverket på ÅA vilket i sin tur betydde till stor del att det hela skulle handla om "Titta efter så ni inte har virus i era datorer!". Så det skippade vi helt.
 
På kvällen så tog vi cyklarna in till stan tillsammans med Peter och köpte varsin Arezzo pizza, åkte sedan hem till Anton och mumsade. Lite före kl 21 så anlände Jasmine till tågstationen och vi åkte efter henne och nu sitter vi i vår lägenhet och funderar kring allt möjligt.
 
Annars ringde mamma idag också och berättade att moffa hade brytit benet när han hade klippt häcken idag på förmiddagen så han har väl blivit opererad nu på eftermiddagen så håller tummarna för att han blir bra snabbt igen! 
 
Förfallet växthus i Bobackan

Att komma till rätta.

Hade program kl 10-14 idag i skolan, gick snabbt och lätt. Även fastän vi hade program både på ICT huset och i Axelia så hade vi ändå gott om tid att ta oss mellan husen som ligger typ 1km ifrån varandra på campus. Cyklandet börjar gå lite bättre, blir liksom att man automatiskt spanar långt fram på trottoaren att "hur ska jag köra, vem möter jag och var, vem går och vem trillar i vägen".
 
När vi kom hem så åkte vi direkt till TYS och skrev på hyreskontraket och fixade en bilplats rätt under vårat vardagsrumsfönster. Ikväll så ska vi nog bara slappa och ansöka om Lyyra kort för imorgon har vi fullt program från kl 9 på morgonen ända till kl 16.
 
Annars börjar allt sakta falla på plats, finns lite funderingar kring MinPlan och Moodle2 ännu men förhoppningsvis så får vi dom besvarade bara vi hinner gå till ASA huset och hämta ut våra anv.namn och lösen som dom inte hade på Gripen där man skriver in sig eftersom vi både var frånvaroanmälda ifjol. Knepigt..

Kryssning och sura finnar med gamla VW's.

I helgen var vi ombord på Silja Europa och slösade pengar. Roligt hade vi och vårt spritlager är nog välfyllt för några månader framåt! Fick även uppleva känslan av att tappa en back med öl hela vägen nerför en rulltrappa, kommer aldrig att lita på de där dumma handtagen igen. Saldot av hela spektaklet blev 1 förolyckad burk, 2st som det sipprade sakta sakta ur, många "jumalauta", "voi ei" och medlidande blickar från finnar som åkte bakom eller som kom ner när vi plockade upp burkarna. Inte igen kan jag säga.
 
Längst bak på Silja Europa i Åbo hamn
 
Väl hemma igen så hade jag lite energi kvar så med hjälp av vår långe vän Peter så hängde jag upp gardinerna i alla fönster. Takhöjden i denhär lägenheten är grym minst sakt, gardiner som förut har släpat i golvet täcker just och just de stora fönstrena.
 
Idag då, började morgonen med att inspektera vårt kära Google Maps för att hitta till Gripen där vi skulle anmäla oss för skolåret. Kom dit 10 tiden och fick lämna det kokheta stället runt halv 12, fixade till mat och tänkte sedan gå till TYS för att se om dom hade någon parkeringsplats åt oss ledig här runtom. Kollade på nätet att de stänger 15.45, började gå dit den några minuter långa promenaden tjugo före tre men se nej, då hade de stängt. Stod helt andra tider på dörren än på nätet. Bra grejj! Och här runt så finns inga gästparkeringar och alla parkeringar e "Varattu", igår chansade vi och parkerade på en sån plats ihop om att ägaren inte skulle komma hem men tji fick vi! På kvällen kom ett surt meddelande på finska att vi skulle flytta bilen illa kvickt, gick då ut och skulle flytta bilen, såg ägaren till parkeringsplatsen och frågade om han då visste var vi kunde hitta nån parkering som inte är reserverad eftersom vi är nya här och inte vet? Fick ett surt svar tillbaka som ungefär löd "Jag skiter fullständigt i om ni är nya här och jag tänker minsann inte ödsla min tid på att hjälpa er hitta en parkeringsplats". Bra gubbe det där.. Parkerade då på gräset bredvid förrådet för att hålla oss helt ur vägen. Imorse när Peter kom så fanns det en lapp på rutan från säkert samma sura gubbjävel att "Fixa nu för helvete en egen parkeringsplats!" Lätt att säga när TYS är stängt och de svarar inte ens i telefon när man ringer dit, för det gjorde vi en stund före vi gick.
 
Finns visst riktigt trevliga människor här. Har iallafall gått runt och letat runt hela Nummisstranden nu och kanske, jag säger kanske så har vi hittat en plats på 5 parkeringar som inte har "Varattu" skylt. Får se om vi ens kan parkera där när det var fullt även där när vi gick förbi. Ska snart ta bilen och åka och veckohandla för att sen se om vi har rum där, hujeedamig.

Destination Åbo.

Igår var det den dagen man både hade varit halvskrämd för och på samma gång förväntansfull över. Flyttlasset åkte tidigt på morgonen och vi var här i Åbo passligt till lunchtid, det var bara att börja bära in alla saker och det tog inte lång stund iallafall inte så lång som man hade trott. Sedan började mamma och pappa resan hem och allt kändes med ens verkligt. Här ska vi bo i åtminstone 3 år, i ett höghus på andra våningen med enorma fönster i vardagsrummet (jag skämtar inte!) i en stad som man inte alls känner till. 
 
Peter kom i samma veva som vi hade bärt in alla saker och han hjälpte oss både med det ena och det andra, sedan kom Tommy och vi fick åka på lite sightseeing in i Åbo. Minns idag inte hur man slapp till de olika ställena men jag vet hur dom såg ut.. Lär väl nog ta ett tag innan man lär sig. Och det där med att cykla, äckligt var det när cyklister man möter cyklar i en hastighet av 100km/h bland folk på trottoarerna, man vet ju inte liksom vart man ska ta vägen eller ifall man krockar, hinner de ens bromsa?
 
Flyttlasset bestod av en kärra full med saker och två bilar som var lika fulla.
 
Påväg mot Åbo 
 
Regnet kom och likaså regnbågen.

Kaoset.

Nu just befinner vi oss i ett flyttningskaos utan dess like, eller iallafall minns jag inte att det var SÅHÄR jobbigt.. Hoppas det reder upp sig lite bara T slutar arbetet idag och vi får iväg onödigt stuff hem till Nyby, där det får vara tills vi kommer hem nästa gång och hämtar det. Vilket lär bli i början av september, menar vem behöver julpynt just nu t.ex?
Annars har vi hunnit med att skaffa ny bil också, blev en liten vit pärla. :) Känns bra att äntligen ha en bil tillsammans som båda gillar.

Volvo S40 2.4l ♥

Ska fortsätta packa kökssaker nu, vem hade kunnat tro att det kunde gömma sig såhär många kastruller, lock och allt möjligt här i vårt kök?..

Ny bil på gång!

I måndags var jag och Jessica ut på lite äventyr, med oss hade vi förstås kameran. Roligt var det och vi skulle nog behöva göra om det hela igen! :)

Och så var dagen här, dagen då både min bil och T's bil är sålda. Eller han ska och besikta den idag och sedan kommer köparna efter den på lördag. Karusellen gick fort efter att jag äntligen fått bort min bil, det tog bara 2 veckor förräns T's bil hittade nya ägare. Är glad att bilförsäljandet äntligen är över i praktiken eftersom det har tagit hela långa sommaren. Nu har vi istället fått korn på 3 nyare S40's som vi skulle kunna tänka oss att ha, idag ska vi och kolla på den ena till Vasa och imorgon bär det av till Seinäjoki för att titta på en annan. Den 3dje är lite väl långt borta så antar att den åker vi bara och tittar på ifall om vi inte gillar de andra två. Spännande! Nervigt också med tanke på att någon annan kanske hinner före oss till dom, men har börjat tänka lite som mamma säger "e va int mäiningen ni sku hav dom tå om naen aarin hinner furi.."
RSS 2.0