Allting går framåt.

Dagarna går och jag bara glömmer att skriva något här.. Det känns som om man har all tid i världen men dagarna går väldigt snabbt. T har börjat arbeta igen, jag blev hipp som happ utan bil för nån dag sedan när ett äldre par köpte Skråttin och vi har bestämt oss för att inte riktigt ännu flytta ut härifrån utan vi hyr i apoteket i augusti också, trots att vi har den nya lägenheten att betala för.
Det känns rätt overkligt att tänka att vi faktiskt om en månad nästan exakt ska börja sitta i skolbänken igen, i en ny stor stad, med en ny lägenhet. Semesteryran har också börjat lägga sig, nu så vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på om dagarna.. Imorgon ska jag iallafall och sköta twinsen till Malax och på samma gång få se Julia, var ju ett tag sedan sist. Sedan ska jag också hinna in till iTronic och hämta ut telefonen och till Multitronic för att hämta ut mommo's nya scanner. Så då är det full rulle och på lördag ska vi antagligen vara med Anders och åka på nåt american car meeting till Töjby, kameran lär såklart vara med. Har kommit underfund med att det är rätt roligt att ta kort av bilar på något konstigt vis.

Från Österbergs villa i lördags

Powerpark.

Igår tog vi en sväng till Powerpark tillsammans med T's syster m.fam. Dagen började alldeles strålande (läs dåligt) när vi tankade och jag var påväg in i bilen igen, då snuddade armbågen vid fickan och iPhonen åkte rätt ner med framsidan i betongen. Tog upp den och glaset var förstås helt söndersprucket.. Blev att göra om rutten till Powerpark så att den också innehöll ett stopp på iTronic, tänkte dö på fläcken när försäljaren där sa "Jaa kostnaden blir nog över 400€". För ett jvla glas!? tänkte jag och började snabbt räkna i huvudet vad jag nu måste skära ner på för att inte tappa allt för mycket pengar.. Nå, ringde till försäkringsbolaget och där har jag tydligen också nån försäkring fixad som ersätter alltihopa nästan. Självrisken var bara 50€ så det blev ju inte så farligt i slutändan.
Åkte vidare sen mot Powerpark och kom dit runt 12 tiden, så mycket bilar och folk. Tänkte att här blir det nog långa köer hela dagen lång och så blev det nog också egentligen. T.ex så tog det nog över en halvtimme i kön till Booster för Elisa och det var nog nästan snudd på samma tid i trä bergochdalbanan. Hade med kameran så knäppte några kort, var lite harmad över att jag inte lånade telezoomen när jag var hemma i måndags men det gick rätt bra iallafall. Vädret visade också sin bättre sida så fastän varken jag, T eller Tessa hade köpt åkband så hade vi det bra, vandrade runt och tittade till och med till in på inomhusbanan för go-carts. Var på språng från 10 på morgonen till lite över 10 på kvällen, så det var rätt skönt att komma hem där tillsist också.

Anna i grått och blått och Elisa i rosa rutigt på andra raden.

Cruising till Teuva med stopp i Horonkylä.

Efter regn kommer solsken.

Leker lite med Photoshop och testar saker som står i boken "Photoshop-recept". Beställde boken i måndags från Adlibris med mitt presentkort från i julas och nu är den här ♥
Ikväll åker vi på cruising med Anders igen så flera bilder av bilar lär säkert dyka upp senare.

Gårdagens.

Gårdagens mys i Nyby & dagens fiber i Korsnäs


Igår hämtade jag upp mamma och så tog vi en tripp till Tuuri, dåligt väder men skönt att köra i. Såg så mycket intressant på dit vägen så hon hamnade att köra hem så att jag fick ta en bättre titt på husen på vägen hem, blev kär i klocktornen med mat klockor vissa stora gamla bondstugor hade på taket. Sån ska jag ha på mitt gamla hus när jag blir rik! Annars hittade vi inte överdrivet mycket i Tuuri, allt är lika dyrt som på alla andra ställen men lite småplock blev det iallafall.

Förra helgen tog vi en tur till Blaxnäs och Anton's villa. Grillade och drack nån öl, först såg det ut att vädret skulle va skit hela kvällen men sedan mittiallt tittade solen fram och allt blev mycket bättre! Ångrade så att jag inte hade med den bättre kameran, skulle ha fått så fina bilder! Men vi får nöjja oss med lite iPhone bilder nudå istället.


Annars går semesterdagarna sakta men säkert. Under veckan har jag också hunnit med att passa Agnes & Fannie, bytt bajsblöja på Fannie som inte snällt kunde hålla sig tills Christel och Magnus kom hem.. Och vidare, levlat min warrior i WoW, funderat över när det ska sluta regna, tittat på åskan, sålt soffan och numera är vi sofflösa tills Åbo, varit glassnål och funderat över när min bil kommer att bli såld.

Soffaffärer tomater och grillning.

Starten på semestern har börjat relativt bra, igår tog vi en tur till Närpes och tomatkarnevalen på kvällen. Där fanns samma saker som alltid så vi gick till J&P och drack nån lonkero. Fick även ett halft lonkeroglas utspillt i min famn + på iPhonen, men vi båda lever än idag.
Ikväll ska vi åka ut till Blaxnäs och en villa där, hade först tänkt åka ut till Kalvgrånn där T's familj har villan men vädret ser inte så stabilt ut.. Så därför blir det till en villa med bilväg istället. Ska grilla och äta gott, känns som om det blir en bra kväll! :)
Vår soffa blev också såld igår till en pojke som ska studera i Vasa iår, så imorgon kommer de och hämtar soffan så nu blir vi väl sofflösa i 3 veckor förräns vi flyttar ut.. Det är inga problem så länge som vi fick soffan såld till det pris jag ville ha. Den "nya" soffan vi hittade kostar mindre än den vi nu har sålt så vi gick även lite på plus på affären nästan och den nya soffan är bekvämare och en riktig färgklick.

Bild från midsommar torsdagen när vi grillade hemma hos mina föräldrar,
Steve hjälpte till att vakta grillen.

Rond 2 mot TYS.

Oj idag har det hänt en del, vet inte riktigt var jag ska börja. Jobbet gick väl relativt smärtfritt, sista dagen imorgon!
T ringde runt halv två tiden och var väldigt uppjagad över hur TYS hade behandlat honom när han ringde och frågade om hyran de kräver av oss för juli månad i Åbo. Tanten i andra änden bokstavligen skällde ut honom och sa/frågade bl.a av honom om "Vi inte kan läsa", "Vi kan väl ta vårat pick och pack och flytta ner i juli och inte augusti" och "Vi ska betala hyran och inte ringa till TYS om sånt här" mm, service minded tant javisst!.. Vänligt bemötande där minsann när han ifrågasatte varifrån de har tagit att vi ville börja hyra från 1 juli när vi har fyllt i från 1 augusti.. Nåja, ringde åt pappsen och han ringde också dit, fick säkerligen samma tant i luren som T och han fick sig också en utskällning men då ringde han åt nån annan där som tog fram papper på att vi hade fyllt i från 1 juli.. Konstigt eftersom när jag fyllde i blanketten på nätet fanns bara en i kryssnings ruta för första års studeranden där man kunde kryssa i om man ville börja hyra från 1 augusti, inget annat. Och jag kryssade i ruthelvetet. Till och med dubbel kollade med Peter's ansökning och han har också kryssat i rutan och där står det från 1 augusti. Luktar ändå lite skumt när första tanten blir sådär het runt gröten och inte bara tar fram pappren utan skäller ut istället.
Tur att vi båda två har snälla föräldrar som är villiga att hjälpa till så nu har/ska de betalt in hälften var åt mig så jag får hyran betald för juli, 604€ är väldigt mycket pengar.. Så ett stort tack till dem! ♥

Annars idag så har jag haft en grym huvudvärk pga hela TYS juttun, kan inte fatta hur de kan ha en såndär tant att vara i "kundtjänsten" åt dem? T har skickat in lite feedback åt dem.. Efter jobbet så har jag bara slappat och läst tidningar medan T har ljudisolerat S40'n, han hade tydligen läst någonstanns att de fuskat med ljudisoleringen där bak runt hjulen och grejjer så han beställde hem isolering från Biltema för nån dag sedan och nu är bilen mycket tystare än förut!

Bild från Starören tagen med iPhonen ikväll

Ett slut och ett nytt början.

Sitter på arbetet och tittar genom praktiskt taget allt jag har gjort under det här 1,5 året på Service Östling. Kan med lätthet konstatera att jag har växt, jag har inte bara lärt mig att stå på egna ben utan jag har också lärt mig att kunna samarbeta med folk, trots lite svårigheter här och där.
När jag tittar genom alla reklambilder/annonser/banners jag gjort så minns jag varenda en, vissa gillar jag och andra kan jag inte förstå hur jag tänkte..
Och att T har stått ut med mig när jag kommit hem vissa dagar när jag har varit som mest arg eller besviken över något, otroligt. För i de flesta fall har min ilska gått ut över honom.. Och ändå de gånger jag har haft något problem som jag inte klarat av att lösa så har han hjälpt till.
Något som jag alltid kommer att minnas är vår resa till Aswo's huvudkontor i Eime, Hannover. Att träffa VD'n Mr. Rudolf och äta middag med honom och höra hans funderingar och tankar kring allt som har med bl.a Aswo att göra, han fick en verkligen att bli inspirerad att våga göra det man tror på..

Några av alla de annonser/banners jag gjort..



Påskkort och julkort, vet att året är fel men hittade inte filen som hade rätta årtalet. :D


Nu är det bara 2 dagar + idag kvar, sen går jag på semester, flyttar ut från vår lägenhet och vi flyttar in i vår nya i Åbo. Sedan börjar något nytt, det känns som det var länge sedan vi studerade senast.

Bilder från midsommardagen.


RSS 2.0