Plugg.

När jag börjar tänka på det så har jag inte alls varit ut och fotograferat på senaste tiden men motivationen infinner sig inte alls när vädret bestämmer sig för att regna mest hela tiden, det är så frustrerande! Men någon fin kväll ska jag nog upp i Ikituuri med stativet och kameran i högsta hugg för wow vilken utsikt det är därifrån över hela Åbo..
 
Hade bastukväll högst upp i Ikituuri i lördags med volleyboll laget och vi hade så roligt, hade inte trott att man skulle kunna hitta så fina vänner i ett lag där alla studerar olika saker och tycker om olika saker.. Så fel jag hade! Är nog en stor skillnad mot i fotboll som jag spelade i 10år, känslan att vara med i laget där var inte samma och speciellt inte i det sista laget där jag spelade. Där var det nästan mer som att laget var uppdelade i "de populära" och "de mindre populära" och jag vet flera som har sakt samma sak efter att de har slutat där.
 
I helgen hade vi också Jimmy på besök från fredag till söndag, vi gjorde allt från att åka till Sode på fredagskvällen och dansa loss till att köra heeelt fel när vi skulle ut till Mylly som är ett stort köpcentrum, ingen lyssnar någon gång när man säger att "vi kör nog helt fel" bara för att navigon säger "jo men hit ska ni".. Roligt hade vi iallafall och jag spenderade 0€ på Mylly, stolt.
 
Nu ska jag börja ta itu med juridik kursen, har nämligen en äcklig tenta nästa veckas tisdag på just det och det känns just nu som att jag är en av de 60% som brukar hamna att gå om just den här kursen varje år. Galet, jag vet. Men jag får inte alls in det där juridiktänket i skallen hur jag än vrider och vänder när det gäller att lösa rättsfall, vilket det kommer att högst troligen vara 2 st av i tenten.
 
 

När det börjar gå fort

Här går dagarna i en rasande fart, till exempel nu mittiallt är det redan lördag och vi har prov på tisdag och en caserapport som ska vara inlämnad senast på torsdag 22.00 och jag får inte ut det jag vill ha från texten. Glömde jag kanske att berätta att jag också har volleyboll match både imorgon och på måndag kväll och inte heller att förglömma träning där på torsdag? Och jaaaa, skulle nog ha kunnat börja på rapporten tidigare men vem gör sånt, menar vem är verkligen så smart?
 
Idag har vi varit till Skanssi köpcentret utanför Åbo med Anton och Staffan, blev lite besviken eftersom jag trodde att det nog skulle vara större än det var och affärerna var dom vanliga tråkiga. Nåja, dit for iallafall några timmar av den tid jag skulle ha kunnat ägna åt genomgången av listan "lärandemål" vi fick från Infosyskursen till tenten på tisdag så nu medans Tobias kokar mat och pysslar på har jag googlat, wikkat och letat fram och tillbaka i kursboken som vi äntligen fick tillgång till igår kväll efter många sömnlösa nätter för att kunna få ihop ett dokument med punkter som täcker det som efterfrågas i lärandemålen.. Utan "tipsen" från läraren skulle vi nog ha dukat under efter att ha läst igenom 590 sidor och memorerat allt.
 
Senare ikväll ska vi åka och bowla med några andra, känner på mig att det kommer att bli super roligt! Tror senast vi bowlade ihop var i 1'an på Vocana, så det är snart 5 år sedan :)
 
Löparn som vi fick av farmor gör sig väldigt bra på vårt köksbord!
 

På topp!

Efter att ha spenderat en super helg hemma i Nyby och Korsnäs med skogspromenader och födelsedagskalas x3 (90 år, 22 år och 11 år) så körde vi ner mot Åbo igen imorse kl 7.30, efter att ha stirrat sig genom 4h av dimma, vingliga gamla lastbilar och en traktor på motorvägen var vi framme.
 
Det var alltså dags att återvända till verkligheten, som idag bestod av en gästföreläsning som gick på svenska och som faktiskt var intressant. Och tydligen så fastnar nog någonting innantill där i huvudet för jag kunde direkt identifiera företagets struktur och liknande när föreläsaren satte igång att tala. Stolt som en höna och trött som en sengångare fortsatte vi med en föreläsning i juridik som idag handlade om obligationsrätt.. Zzz, men tror att det även där börjar tändas en svag glödlampa, förhoppningsvis.. Menar den första deltenten är om 2 veckor så det börjar väl bli dags att förstå iallafall lite.
 
Ikväll har vi annars kokat ihop en supergod köttfärslimpa med smak av pizza. Tanken på mozarella, svampar, malet kött och bacon får det ännu att vattnas i munnen trots att jag är proppmätt! Handlade annars lite mera denna vecka för lagret började sina och det ser ut som att det blir en dyr månad med bl.a busskort och liknande på intåg.. Sånt får man ibland räkna med, behöver tänka så eftersom annars skulle jag nog bli tokig av att se på när det bara minskar på kontot i sakta mak.
 
Har också ikväll lämnat in en rapport i Informationssystem och det känns såååå bra! Snart har vi flera kurser avklarade och det börjar bara finnas inlämningsuppgifter kvar och minimalt med föreläsningar. :) Och tillsist 3 bilder från helgen.
 
Steve njöt för fulla drag..
 
bäst av allt är nog att sova med alla tassar i vädret..
 
Skogen, rädslan har minskat och nu har jag börjat njuta mera av promenaderna..
 
RSS 2.0