Paniken.

Midsommaren var helt okej, kort sagt så har vi grillat, sovit i Nyby, festat i Molpe, haft huvudvärk och åkt americanare. När det var dags att återanpassa sig till vardagen var det lite värre, menar vem vill inte sova lite längre om morrnarna?..

Igår måndag när jag var i arbetet så ringde en tant från TYS (de som har hand om studiebostäder i Åbo) åt mig och talade bara finska, frågade förstås om hon kunde svenska. Nej, men hon babbla nu på och jag förstod att någon hade "peruttaa" sitt lägenhetserbjudande och om jag och T var intresserade eftersom vi var nästa i kö? Visst tänkte jag, och hon skickade på mailen erbjudandet.
Läste genom alla PDF filer och grejjer, tackade ja till lägenheten eftersom det var på det bästa stället vi kunde tänka oss.. Så den dagen var allt frid och fröjd.

Men idag, då jag fick mailet om garantipengen så loggade jag in bara för att checka läget och ser då att de också ska ha ut hyra för juli av oss, trots att vi har ansökt om bostad för augusti och framåt + att det inte någonstanns stod något igår om att hyran börjar gälla fr.o.m juli och inte från augusti.. PANIK. Eftersom jag igår antog att det var ett normalt erbjudande vi fick, stod inget annat i mailen och på TYS hemsida står det att man får ett erbjudande 4-6 veckor förräns man får lägenheten. 5 veckor från och med nu är ju 1 augusti, inte juli. Ringde och försökte få någon klarhet i saken, men tantsaken i andra ändan kunde inte ett ord svenska "hmm hmm mmm hmm du betala också juli, du godkänna" undrade då om det fanns någon annan där som kunde bättre svenska som skulle förstå vad jag ville ha fram.. Hon kopplade vidare och det tutade upptaget, gav upp och ringde åt pappa så nu hoppas jag han får ut det här rätt imorgon!

.. och invasionen.

Helgen kom och gick. Fredagskvällen spenderades på Mölle och sedan hemma hos oss,
tittade bl.a på när Sverige förlorade mot England!

Lördagen var rätt slö i början, grillade hos T's föräldrar och bara slappade..
Väntade spänt på om det skulle börja regna eller inte,
men det hann inte börja förräns vi åkte ut med Anders i hans Barracuda

Regnet kom i Molpe, och sen störtregnade det under tiden vi var på ABC i Vasa,
när vi cruisade inne i stan höll det däremot upp och vi körde på rätt länge där.
Rätt så härlig känsla att sitta i en sån där bil. Startade från Korsnäs 7 på kvällen och kom hem 11.

Invasionen!

Och natten tills idag har åtminstone inte jag sovit mer än 5h sammanlagt pga dom där jävla krankarna! Hade världens invasion inatt, samma som ifjol den här tiden. När jag vaknade runt 5 tiden av surret och tittade runt på våra vit målade väggar så såg jag inte annat än krankar, höll på å få lite panik.. Ska man stiga upp och smätta till alla och riskera att T vaknar eller ska man bara ligga och vänta på att han vaknar, det snurrade mest runt i huvudet. Nåja, han vaknade tillsist och då tog jag tillfället i akt och smättade allt som rörde sig. Typ 14 krankar var resultatet och ändå så fortsatte surret mellan varven och jag kunde inte slappna av helt och somnade nog aldrig om helt och hållet igen.. Morgonen då, mumsigt blodbad runtom väggarna i sovrummet och jag såg inte framemot att få bort allt sedan efter jobbet! Ikväll har vi tejpat jesustejp för våra två luftintag för det är därifrån dom kommer dom där jävlarna, smättat en par till och torkat väggarna.

Smått och gott.

Harrström, februari 2012
.. och nedräkningen har startat! 1 dag och 3 veckor kvar tills semestern, yeey! Känns som det är rätt mycket som kommer å hända de två närmsta månaderna, sluta jobba - flytta - ny skola - bli stadsbo. Skrämmande men ändå samtidigt väldigt efterlängtat :) Det absolut värsta är nog att inkomsten kommer att gå från hyggligt till typ 0..

Ikväll har vi varit till Mölle en sväng och suttit där på terassen och druckit en öl/cider och talat med Tessa som var i jobb, varmt och utan krankar! Sedan gick vi ut och gå en sväng på några kilometrar tillsammans med lite mindre krankar än för två kvällar sedan, skulle nästan ha behövt ha med kameran då. När man tittade bakåt så hade man en hel svärm efter sig, uscha!
Spelade volleyboll ute på sandplan vid Petalax högstadium igår och om det är något jag kommer att sakna när vi drar iväg ner till Åbo så är det nog volleybollen och volleyboll människorna här. Även om det säkert finns möjlighet att börja spela där nere också så kommer det inte helt å vara samma sak..

Simoniz!

Igår var det en rätt slö dag, dagen spenderades på arbetet. Gjorde bl.a ett reklamHTML för Brodits multistand. Räknade ner minuterna och susade iväg hem, på kvällen så var vi ute och rissade till Molpe-Korsnäs-Blaxnäs-Fagerö-Korsnäs-Molpe med ett par personer. Satt på Mölle ända tills lite över 11 på kvällen, dom är nog rätt shyssta där som inte slänger ut folk när det är stängningsdags utan håller öppet om det är tillräckligt med folk :)

Idag har vi mest fixat med S40'n, skrubbat in och utsida, dammsugat och simonizat. Men vad hjälper det när bilen är nästan lika dammig och skitig igen när man kör ner efter Inderfjärdsvägen?.. Nu ska vi snart åka och hälsa på hos Conny & Jessica en stund.. Ser ut å bli regn!

Prästgårdsmuseet.



Här på sista bilden till vänster så ser man också vår lägenhet.

Nykomlingen.

Nyaste tillskottet i min blomsamling!
Får se då hur länge den överlever.. Stinker gör den också,
gillar inte doften av Tagetes särskilt mycket men fina är dom!

Vänder sakta men säkert åter till verkligheten..

Helgen blev bara bättre och bättre. Lördagen spenderade vi mest i lathetens tecken, åkte in till Vasa en sväng och handlade hem världens bästa luftmadrass, iallafall så hoppas jag att den lever upp till sitt pris i framtiden! På kvällen städade och torkade jag golven sen gick vi ner till Sale och mötte upp några där. Anton var chaffis och skjutsade några till Faggen, Tommy kom hem med oss och vi chillade och tittade film. Sedan kom även Anton och en del av de han var chaffis åt hit. Så summa sumarum var när vi åkte från lägenheten på söndag eftermiddag så var den allt annat än städad..

Söndagen då ja, höll smått på att gå isär när det tog så länge innan klockan slog 14.00 och vi skulle åka, iväg kom vi tillsist och kvällen spenderade vi på Amarillo och "koulu" i Åbo. Träffade Jessica för första gången på länge också när hon var med oss en stor del av kvällen, det där måste vi göra om!

Mittiallt var måndagen här och vi åkte in till Helsingfors, släppte av Lucas vid hans lägenhet och började därefter söka efter en bra parkeringsplats en bit från fiskehamnen, turligt nog så hittade vi en fin och lite undangömd P-plats vid en begravningsplan = GRATIS. Dagen på området gick ändå ganska snabbt, är mest besviken över att dom inte hade dom goda chickenwingsen!
Allt gick rätt lungt till tills jag gick på wc en sista gång och skulle ta mig dit närmast scen igen, då hade dom slutat släppa in folk dit mittiallt, nåja efter en stunds trängsel och lite knuffande hit och dit stod jag längst fram i kön, fast på fel sida. Tydligen så släppte de ut på ena sidan på ett 5-6m långt område och in på andra sidan. Damn! Tillsist efter att ha blivit rejält söndermosad så började dom släppa in lite till folk där, trodde aldrig jag skulle ha en chans å klämma mig till andra sidan men skam den som ger sig! Efter en allt annat än välmående handled var jag inne hos de andra 3 och det var ungefär en halvtimme tills Metallica skulle börja. Tobias och Jimmy hade letat sig bort från massan som stod där i mitten nästan längst fram eftersom det blev ett sånt tryck där men Anton stannade kvar där. Och det kändes nog som om Metallica var lite bättre iår än för 3 år sedan, feelisen när de spelade "For Whom the Bell Tolls" eller "One" till exempel var obeskrivlig!

1. Folkmassan bakom, typ över 45 000 människor.
2-3. Hetfield, stod nära vänstra kanten, närmare än vi var på Iron Maiden!
4. Scenen sett lite längre bort ifrån när vi ska gå "hem".
Andra band vi också såg var Hardcore Superstar, Gojira, Ghost, Amorphis och Machine Head.

Dagen före dagen före dagen med stort D!

Åh! Snart så åker vi! På söndag bär det av ner till Åbo, ska äta gott och sova i A's lägenhet sen på måndag beger se de tre vännerna, Jerry och jag oss ner till Helsingfors och Sonisphere festivalen!
T har inte nästan kunnat tala om annat på hela veckan och jag börjar smått få den där känslan också som att snaaaart händer nåt bra. Metallica! Dom såg vi för 3 år sedan när festivalen hölls i Björneborg och nu ska vi få se dom igen, när de firar 30 års jubileum med att spela hela Black album. Kommer att bli så bra, skönt med lite semester från vardagen :)

Ikväll har vi annars varit på Mölle, jag var chaffis så jag och Elisa var till och med ner till färjfästet för att fördriva tiden lite och åka över till Bergö, men färjan hade tydligen paus när den väl kom över till Bergö sidan för tillbaka kom den då aldrig så vi tröttna och for tillbaka, haha.
Figen grisen e ut på äventyr till Mölle!

Bredskär där färjfästet är
RSS 2.0