Allting fixar sig tillslut

I förrgår hade jag och laget vår första riktiga volleybollmatch och den gick sådär, förlorade gjorde vi men ingen hade sur min iallafall och igår skrev T och jag vår första tent som också råkade att vara en hemtent. Det gick bra och efter inlämnandet funderade jag inte ens på om jag hade kunnat gjort någonting bättre för det kändes redan som att man hade gett allt.
 
Igår kväll kom också äntligen regnet som gjorde så att all snö försvann över natten, jippii! Så nu kan vi lugnt börja köra hemåt imorgon någon gång, fälgar har vi också fått fixat trots att det taget ett tag att hitta begagnade som passade åt just vår bil, säljaren arbetade här i Åbo så han kom förbi med dem idag efter att han slutat arbeta. Så det ordnade ju sig på bästa vis egentligen.
 
Några bilder från första dagen med snön i Åbo 2012.
 
 

Surprise!

 
Mysigt? - njaa, om TYS skulle kunna börja elda i pannan så vi får lite mer värme i lägenheten och om vi skulle ha vinterdäck på bilen.
Ljust? - jaa, för en gångs skull så regnar det ju inte iallafall.
 

Plättfest, regn och solsken

I lördags var vi på vår första sitz, ÖN's plättfest. Det var väl ungefär som man hade förväntat sig alltså mycket sjungande och skålande.. Vilket resulterade i en allt annat än välmående Piisa nästa morgon medan T mådde som en prins, kunde inte ens stå ut med skraplandet från en chipspåse. Så illa var det! 
Mot kvällen började det bli bättre så jag åkte iallafall iväg på volleybollträning, där vi för en gångs skull var hela 12st! 
 
Vi har ju nu bytt period som jag skrev om senast också och fått börja på med juridik, vilket nog är allt annat än lätt har vi snabbt konstaterat.. Att de 2 kursböckerna är snustorra och tråkiga att läsa gör det bara värre och som grädde på moset så hör man hela tiden om folk som går 2 eller 3 gången på kursen för att den är så svår att klara av. Bra grej! Men vi tar det som det kommer och försöker göra vårt bästa. Nästa veckas måndag har vi också vår första tent vilket är en hemtent i Organisation & Ledning, den ser jag framemot på något konstigt sätt..
 
Annars så bakade vi pizza igår för första gången, blev supergott! Gjorde så mycket deg att det räckte till några extra småpizzor som vi fryste in som nödfallsmat :)
 
Igår var det också första gången på länge som solen visade sig lite
så på kvällen var himlen fin när vi åkte för att handla mat.

Vår nya och tillfälliga vän.

 
 
 
 
iMac G4
 

En av våra vänner därhemma hade sett den här datorn i en annons på nätet och bestämt sig för att köpa den, och eftersom vi bor här nere där säljaren var så igår anlände nu datorn till oss och vi tar den med hem nästa gång. Den är rätt tuff måste jag säga, OS'et har inte blivit ominstallerat sedan den blev köpt för många år sedan och ändå så är den hur kvick som helst :)
 
 
 
 
 
Idag annars är vädret lika jobbigt som alltid, har varit och cyklat ner till Hanken på gruppmöte, sedan via huvudbibban och där när jag kom ut började det regna rätt mycket, sedan via upp till ICT för att hämta ut ännu en bok. Vilket resultera i att jag var allt annat än torr när jag kom hem idag.
 
Domkyrkan idag, just före det började regna.

Hit och dit.

Oj! Det var nog länge sedan sist jag har satt mig ner och plitat hit någonting..
 
Sedan senast har vi:
  • Hört om översvämningar i Österbotten
  • Varit hemma ännu en gång dit
  • Klyvt ved och kört traktor 
  • Konstaterat att vi nog behöver köpa Xenon lampor till helljusen
  • Tränat mycket volleyboll, både i Åbo och hemma
  • Försökt sätta upp en spegel, borrade i väggen men det tog stop = speglarna lutar nu mot väggen i fråga och har silvertejp som håller fast dom högst upp.. Ifall nån klant skulle putta till dem.
  • Börjat period 2 i skolan, vilket betyder att vi nu också går en grundkurs i juridik med 2 lärare, varav en älskar att säga "öööhm ööuhm" efter vart annat ord och den andra tycker om "sakkäääääh" och "ellääääh"
  • Fått hit mommos super cykel! Tack till moster nr 2 för det.
  • Lyckats missa en "Rättsfalls lösning" föreläsning i misstag, som tur var kommer det 4 till!
  • Fått uppleva hur det känns av att komma till ICT huset för Infosys föreläsning och sedan i saldörren mötas av lappen "Infosys föreläsningen är inställd idag 17.10" Great feelis. Att sedan läraren skickat mail 20min före föreläsningen skulle ha börjat gjorde det ju inte direkt bättre.
Så det var väl det kan man säga! Var nog superskönt att vara hemma den här gången också, speciellt när jag fick göra något praktiskt. Det är nog bland det jobbigaste hittills också med skolan när nästan allt är teoretiskt så man börjar nog sakna att göra något "på riktigt".
 
Men det var inte lika jobbigt att åka tillbaka till Åbo denna gång, vet inte om det var för att vi var hemma längre eller om det var för att vi åkte på måndag morgon istället för på söndag kväll. Men den lite sorgsna känslan infann sig inte aldrig på allvar i måndags. När man väl har kommit hit brukar känslan annars försvinna sådär stegvis..
 
Idag då ja, ska skriva lite på vår caserapport om Hilti som ska lämnas in ikväll senast 22.00, skriva 250 ord om informationssökning + att göra ett test på 20 frågor och förstås åka på volleyboll träning! Igår tog jag även chansen att åka in till centrum för att hitta nya knäskydd då föreläsningen blev inställd. Blev lite smått imponerad över mig själv när jag talade finengelska med 2 olika expediter och båda förstod mig, försöker nog öva på att tala finska så mycket det går när jag märker att de inte kan svenska och det börjar nog gå bättre, men det är så svårt att komma ihåg alla ord så det blir nog en liten engelsk inblandning också.
 
Regnbågen! Har inte uppdaterat telefonen ännu så jag får ta panoramabilder. 
 
Ved, ved ,ved och lite sol ♥
 
Kissorna ♥
 
RSS 2.0