Hemma på vår gata i stan



Väntan!

Igår kändes det som om jag satt typ hela dagen i bilen. När telefonen vrålade klockan 9 på morgonen gick det segt att komma upp, gissar att det hade att göra med vårt besök till Molpe öppningen kvällen före? Brummade iallafall iväg till Nyby och bytte bil till pappas, med mig hade jag Jimmy som jag skulle skjutsa till Lålby själv skulle jag ännu en bit längre bort till Skaftung och hälsa på mina två fadderbarn. Efter att jag släppt av Jimmy i Lålby började jag bli smått nervös över att hitta till Nicke och Elisabeth, det här var trots allt första gången jag skulle åka dit helt själv + att det var ca 10 år sedan senast jag hade varit hem till Nicke. Dagen före hade jag kollat av med GPS'n på iPhone var de riktigt bodde, och det var nog tur eftersom pappas GPS inte hittade deras adress, så då blev det till att köra google maps och räkna ut vilken annan väg som låg nära deras. Fram kom jag tillslut och både Jessica och Joacim hade växt så mycket, förra gången jag såg dem var vid dopet och nu så satt de snällt i soffan och tittade på allt och alla! Var en stund sedan Agnes och Fannie var sådär små så dom tillochmed hade ro att sitta i famnen, vilket de här två hade.
Efter besöket där susade jag iväg till farmor och farfar en stund förräns det var dags att bege sig hemåt och på volleyboll match.
Idag har jobbet gått slöare än slöast, säkert för att nu är det bara 5 dagar kvar tills vi åker ner först till Åbo för att sova och sedan till Hesa för att se Metallica live!

Lycka..

.. är att stå i duschen och plötsligt höra hur det börjar klirra till i köket och när man kommer ur duschen är köket rent och snyggt ♥

Grönt e skönt!

Igår var det äntligen fredag OCH LÖNEDAG. Lyckan var total! Ända tills jag skulle tanka Transiten (moffas bil), automaten vägrade ta emot mitt kort och påstod att det inte fanns täckning, "hallå!?" tänkte jag, "det är ju lönedag så vad är det här för skit?". Så först stod man där som ett fån när jag skulle ha upp tankluckan, det är nåt tricks med den också men eftersom det var så länge sedan sist jag hade tankat så hade jag glömt bort det, och sen så stod man som ett fån när automaten vägra ta emot kortet. Bra början på kvällen alltså.. Nå hem kom jag iallafall, gick in på nätbanken och kollade kontot och ingen lön här inte, andra lönedagen i rad det här nu som jag inte får lönen på rätt dag..
Sedan på kvällen var vi till Mölle med Peter och Jasmine, där blev jag på bättre humör igen, MAAT! Efter Mölle åkte vi hem och beslöt oss för att ta en liten promenad när det äntligen hade slutat regna. Luften var så frisk så man hade kunnat gå hur långt som helst men promenaden på 3km räckte nog till för sen skulle vi spela Diablo3 :D Viktiga saker liksom.

Sitter och påtar på iPad'en och surar förräns vi åker till Mölle


Solen sken och det var skönt att va ute och gå en bit sedan på kvällen

Idag så vet jag inte riktigt ännu vad som sker, iallafall så ska jag bränna klart Jessica & Joacims dopfilm, lägga bilderna på en minnepinne och backupa resten av bilderna på datorn.. Börjar ha rätt mycket bilder så har köpt en egen extern HDD som vi kopplat till TimeCapsule. Sedan ikväll så kanske vi åker ut till Molpe, dans där.
Annars går det inte direkt framåt på "Sälja Skråttin" fronten heller, men ska ta mig i kragen och slänga in en ny annons på findit.fi om en stund. Skråttin är annars just nu på "spahelg" till Pörtom och får kamremen bytt, förhoppningsvis så blir hon lättare såld då! Ska även tillägga det i annonsen så hoppas nån nappar.

Weebl & Bob gör CSI Miami!

Tiden gick så snabbt!

Ojj, hade tänkt skriva ett inlägg förut ikväll men fastnade fast i Diablo3.. Igen! Börjar bli dags att gå och sova så här kommer en liten snabb resumé av helgens bravader (?)..
  • Sovit läänge!
  • Har varit ute och gått en del
  • Åt på Mölle i lördags när de hade nyöppning
  • Sett finnarna förlora både semifinal och bronsmatch
  • Plockat fästingar, hur roligt är nu inte det..
  • Spelat Diablo3!
  • Föregående punkt är orsaken till att jag inte har hunnit redigera några Armstrong bilder ännu till mig själv..
  • Printat ut tavlor och hängt upp dom! T's kommentar var typ "Ska vi bara ha kattor ett häila väggan elå?" Svar; Jamen di e ju såååå söt!


Första bilden; Whiskey & Steve, hänger ovanför tv'n.
Andra bilden; De två mörka är tagna vid bäcken hemma i Nyby,
dom andra två är tagna här utanför lägenheten.

Äntligen lite sommarvärme!

Njöt för första gången på länge av vädret när jag traskade iväg till arbetet, hade nästan kunnat gå en 45min tidigare och gått en längre snutt, men stiger upp så sent.. Kyrkobyvägen här ser så fin ut när det är solsken, spelar ingen roll vilken årstid det än är!


Har färgat håret idag också! Svart med lila slingor, mums.


Annars har dagen varit rätt lugn, jobbat till halv 5 sedan blev det frisören och efter det hem till Nyby för att tvätta Skråttin inför imorgon. Tog en omgång på pappas bil också när jag ändå var i farten, men där satt nog skiten fast hårt. Riktigt hårt! Men nu skiner 407'an också, fastän inte lika mycket som min egen Skrått ;)

Imorgon ska jag och min ena moster A åka in till Vasa för att fotografera Armstrong som uppträder på Vasa Körfestival, gruppen består av min andra moster C och hennes en kompis. De tecknar teckenspråk till låtar av t.ex ABBA och Rammstein m.m. Sen blir det mat på Rosso och väl hemma igen blir det väl att spela lite D3 som avslutning.

Steve 5 månader <3

Hittade en gammal bild i iPhoto av Steve från första dagen hon och Whiskey kom till vår nya lägenhet, hann bara plocka in några kattsaker i en skåp och så hör man att det prasslar i en påse och där hittar man Steve som har gnagt hål på kattmatspåsen!

Diablo 3!

Jepp, har suttit praktiskt taget hela dagen och spelat Blizzard's nya spel Diablo3. Börjar bli rätt trött i huvudet så det får väl räcka för idag.. Imorgon blir det jobb, färga håret, tvätta Peggan och titta vad mommo har för fel på iMac'en, hoppas bara vädret är lika fint som idag!

Katastrofin - The Wizard

Rastlös är bara förnamnet

Idag har det nog varit en av de mindre bra dagarna, vet inte riktigt varför men känner mig rastlös x10. Jobbet t.ex, varför skickar aldrig killen som har hand om servern där nya sidan ska upp användarnamnet och lösen så vi får börja köra in nån FTP till att börja med?! Kan inte göra någonting just nu förräns vi får igång den, så nu om dagarna har vi väldans lite å göra, alltså tråkigt med andra ord.
Sen att vi går och väntar på att Diablo 3 släpps om 1,5h gör ju inte heller precis dagen bättre! Och vi ska inte börja tala om vinden som yr i knutarna så det låter som vi har en ilsken katt i ventilationen..

Igår på morgonen / idag på eftermiddagen.

Annars fönstret där uppe på gaveln i gamla prästgården som syns på bilderna, där sägs det att det brukar stå ett spöke emellanåt.. Det var det första T's storebror berätta åt mig när han fick veta vi skulle flytta hit, haha :)

På tranjakt med Steve & Whiskey






Har varit hemma i Nyby hela dagen lång. Två fina tranor stod på åkern mot skogen när jag kom så jag grabbade tag i kameran, på med stövlarna och hoppade över diket för att försöka få nån bild. Hann bara hoppa över diket så hörde jag två nyfikna katter bakom mig, de vågade komma med en bit men stannade framför den stora vattenpölen som täckte en del av åkern, såg rätt roligt ut när dom såg ut som två hermeliner när dom stod på bakbenen där och försökte se vad jag höll på med!

Lillabokenomskrottin!

Okej! Vi gör en nystart. Ny blogg, here we go!
För er som inte vet vem jag är så är jag en liten skrott som ofta kallas för Piisa. Har nästan alltid gått min egen väg och bor i nuläget i en liten by i Österbotten, Finland med min sambo T som förövrigt har stått ut med mig i snart 4,5år! Har tagit två mellanår från skolan och flyttar därför först i höst ner till Åbo för att studera Informationsteknologi, är utbildad datanom och arbetar just nu som webdesigner/IT-support på ett lokalt företag. Annars är jag väl mest som alla andra, lirar lite World of Warcraft när jag har tid, lite fotografering sitter aldrig fel och jag missar sällan en volleybollkväll!

Hamnar sällan på bild men råkade hitta en som T har tagit.. Skrottin där till höger söker annars nytt hem så om någon känner nån vänlig själ som vill ta hand om en fin och dieselsnål Peugeot 307 Wagon 2.0 HDi så hojta till!

De här två busfröna hann vi ha i ungefär 3 månader innan de blev tvugna att flytta hem till mina föräldrar pga vår flytt till den nya lägenheten som låg så nära den vältrafikerade vägen. Så man kan alltså säga att mina föräldrar har fått sina två första barnbarn, och W&S ser nog till så att de har fullt upp!

Fotona är tagna vid Stokorshamn i början av april.
RSS 2.0