Hallisforsen.

Idag är det för en gångs skull fint väder, yey! Så bestämde mig för att ta kameran och stativet och åka ner till forsen vid Hallis för att ta några vattenbilder. Vissa dagar så har de upp luckorna väldigt lite så man kan hoppa på stenarna där nere och komma direkt framför men idag hade de upp en hur mycket som helst så det var väldigt mycket vatten som forsade. Så det blev bara bilder från sidorna..
 
 

Okontaktbara.

Japp det har vi varit praktiskt taget sedan natten mot onsdagen när de släppte nya WoW expansionen Mists of Pandaria, med ett undantag då vi var på 2st föreläsningar mitt på dagen där på onsdag. Veckans icke existerande torsdags föreläsning kunde inte ha kommit mera lägligt än så här! Vi har alltså varit lediga ända sedan i onsdags på eftermiddagen nån gång, vem hade kunnat tro det.. Så nu de senaste dagarna har vi bara nördat, ätit och nördat igen med ett undantag när jag var på volleyboll träning där på torsdag kväll. 
 
Min lilla Skråttin ♥
 
På måndag morgon närmare bestämt klockan 8.15 får jag åter sakta komma tillbaka till verkligheten, ska då infinna mig på en caseworkshop där vi ska diskutera Apple caset som vi lämnade in nu i den här veckan i Organisation & Ledning. Men tills dess så befinner jag mig någonstanns i bilderna ovanför! 
 
Tänkte nästan glömma, bilen e fixad! Gjorde års service där på samma gång också och de hittade inga fel.. Och jaaa, vädret. Det regnar, regnar, regnar och regnar.

Snigeln.

Sitter just nu i baksätet påväg till Åbo och ser inte ett skit, vi kör vägen förbi Säkylä för att slippa alla fartkameror.. Det regnar för kung och fosterland, det är mörkt, bilens helljus är inget att räkna med så med andra ord är det absolut snigelfart som gäller och vägen är inte en väg utan närmast en insjö.. Med mig i baksätet finns också en garderobs blomma som inte verkar kunna hålla balansen så mitt vänsterben börjar smått domna bort! 
 
Hela den kommande veckan ska det regna men det gör inte oss så mycket, har nämligen bara 3 föreläsningar varav 2 är på samma dag efter varandra.. 
 
Helgen har varit super annars, skönt att få komma hem.. Har varit ute i skogen bakom huset med mamma och hittat kantareller, hälsat på moffa som snart lär klättra på väggarna när han inte kan göra så mycket ännu med sitt brutna ben, provcyklat "ny" cykeln och finjusterat den lite, varit på tårta till T's syster och igår var vi också på pubkväll till barin. Det var skönt att se några välkända ansikten och roligt hade vi :)

Sol ute sol inne sol i sinne!

Idag när vi vaknade fick man gnugga sig en extra gång i ögonen för att verkligen försäkra sig om att det var fint väder! SOL ♥ Så tydligen hjälper det att klaga på vädret lite i bloggen mellan varven..
 
Idag har vi bara haft en frågetimme om Caserapporter som vi ska lämna in i Organisation & Ledning, och om man sammanfattar det hela så är jag väldigt inspirerad på att börja sammanfatta Apple caset som vi nu ska ha inlämnat till nästa torsdag! För om det är någonting jag tycker om att skriva om så är det när man själv får lägga fram sina funderingar och teorier, det är så roligt och man lär sig oftast eller kommer på någonting nytt medans man håller på och funderar. Att det sedan inte finns något egentligt rätt svar eller fel svar gör ju bara allt så mycket roligare :)
 
Nu sitter jag och väntar på att T ska komma hem från sitt gruppmöte så att vi får börja resan hem mot Österbotten ännu en gång, tänkte passa på den här gången att sitta på med Peter. Tur att flera av oss har bil här så behöver man inte alltid nöta på egen. Annars är vår kära volvo på service i detta nu, servostyrningsläckaget ska äntligen fixas till och de konstaterade också att lagren och kugghjulen där kamremmen är är totalt slut så dom ska också bytas. Eftersom det är åtm. 3månaders garanti på motor och växellåda när man köper bil från bilfirma så ska vi inte behöva stå för kostnaden själva, även om kokkolabilfirman nog inte först tänkte stå för det där med kamrems kugghjulen men efter att T's pappa ringt dit och talat "snällt" så skulle de nog stå för dom, hallå det hör ju till motorn..?
 
Men iallafall, idag är alla glada och nöjda för vi ska åka hem ♥
 
Och förstås måste jag ju bara ta bild på det fina vädret, så att jag kan påminna mig själv
senare om den dagen då det faktiskt var fint väder i Åbo och inte regn och rusk!
 
Sen avslutningsvis 2 bilder till från American car avslutningen,
har varit lite lat så har ännu inte alla färdiga.

Det regnade så häftigt..

.. att alla svin blev rena och människorna smutsiga! Det börjar snart stämma in på hur det är att bo i Åbo, eller det regnar inte häftigt men nog mycket och ofta. Enda dagen det har varit fint väder utan regnmoln var dagen vi flyttade hit, det vill säga 24 augusti, annars har det varit molnigt och ruskigt. Frågade av min grupp i Organisation & Ledning för någon dag sedan om det faktiskt aldrig är fint väder här så de menade på att så här har det varit hela året! Så jag ser inte framemot vintern och våren det minsta kan jag säga redan nu..
 
Annars då? Jo tack, allt flyter på som vanligt, fattig som en råtta (det känns så när man måste på allvar tänka på om man behöver köpa precis ALLT, svaret är ju NEJ men det är ju bara som så vill ha), första riktigt allvarliga rapporten inlämnad och tills måndag ska jag ha 2000 ord om Apple, vad deras problem är och handlingsplaner osv för att åtgärda problemen och hoten. Yey! 
 
Ikväll så kommer Jessica tillbaka till Åbo, vet inte hur länge hon stannar nu men hon har äntligen beslutat sig för att ta ett mellanår vilket jag tror kommer att göra henne mycket gott. För jag har nog aldrig sett någon som är så skoltrött som hon är, så slutsatsen är att Jessica flyttade hit - jag bodde "hemma" - jag flyttar hit - Jessica flyttar "hem". :) Men ikväll så ska vi väl träffas och tjattra en stund så kvällen är med andra ord räddad.
 
Sist men inte minst så önskar jag min trogna cykel rakt ner i helvetet just i detta nu. Fram tills i måndags så kunde jag bara cykla i växlarna 1-3 men inte 4-5 som bara hackade, fine by me så långt men sen på måndagskvällen när jag skulle trampa iväg på volleybollmöte så hade stackarn blåst omkull och efter det så är det precis omvänt med växlarna, så nu fungerar bara 4-5 och 1-3 hackar som bara den.. Kommer att ha såna super lår&ben muskler att det inte är klokt om inte mamma och pappa snart kommer ner med en annan cykel, för här finns det backar, lååååånga backar, höga backar och allmänt jobbiga backar att cykla uppför (aldrig finns det några nerförsbackar!?). Kan tillägga att jag nog är lite sur på S40'n också, liksom hur svårt kan det va att bara klämma ut en dragkrok där bak så jag får hem cykeln och kan byta?
 
Idag åt jag svampsoppa till lunch, satt och undrade varför den smakade så "grönt"
och fann sedan finfina barr i soppan som svar på saken.
 
Som tillägg till att vi hittade världens största Citymarket i förra inlägget,
så i helgen hittade vi nog den största bollgrillen vi sett. På det gigantiska K-Rauta of course!
För bara 1449€ är grillen er! 

Allt rullar på.

Sedan senast har vi hunnit med en hel del!
  • Varit hem till Österbotten en sväng, hälsat på alla, varit på födelsedagskalas och american car avslutning
  • Hittat absolut världens största (enligt oss) Citymarket här i Åbo, chipshyllan som var 1km lång förklarar allt
  • Varit på föreläsningar och en gästföreläsning som gick på finska, den fick man inte mycket ut av..
  • Börjat arbeta med alla rapporter och saker som ska inlämnas med jämna mellanrum!
  • Grillat hos Tommy
  • Skaffat ett till cykellås för ynka 9€
  • Börjar spela volleyboll i ett damlag, ska även spela med Österbottniska Nationens lag i höst mot alla andra klubbar
 
Idag fredag så har vi som vanligt inte haft nån föreläsning, så har vi det ända fram till januari btw. Så jag har haft möte med Organisation & Ledningsgruppen där vi fixade ihop analysrapporten om den där gästföreläsningen som gick på finska. Som tur var består 3/4 av min grupp av tvåspråkiga så genom att sitta och diskutera föreläsningen med dem gav mig mycket mer än gästföreläsningen i sig självt. I helgen ska jag komponera (vilket betyder flumma) ihop första rapporten till Infosys, den handlar om en artikel vi i Infosysgruppen har har valt ut att analysera + två företag som vi synar i grunden, vilka systemlösningar de använder, vilken data de får ut och vad de använder den till och vilken kunskap de får genom att använda just de systemlösningarna. Rätt så intressant faktiskt, svårast är att få till referenserna och vilka teorier som stöder våra funderingar.
 
American cars avslutning i Vasa den 8.9
 

Ikväll ska jag belöna mig själv med ett sånt här

Snoret rapporterar in!

Helgen var überbra! Tobias var kock där på lördagen och fixade till portstek som vi åt tillsammans med Simon, Peter & Jasmin. Hon var här och hälsade på över veckoslutet.. 
 
I söndags fick jag magiska fingrar
och svängde ihop en köttfärspaj med sallad som var mums!
Den åt vi av i många dagar.
 
På måndag kväll fick jag ont i halsen och igår var nog inte den roligaste dagen. Ingen direkt höjdare att cykla upp och ner för alla backar till och från skolan, snurrade som bara den i skallen när vi kom hem. Och då hade vi ändå till på köpet Gulisintagning kl 16, men vi skippade det hela efter att ha funderat en stund, Peter var den modiga och åkte iväg. Efter att vi talat med honom mitt i natten sedan så var jag nog glad att vi ändå skippade intagningen, menar att powerslide'a på en presenning halvnäck, bada i en fontän, äta mos kokad i vodka och ännu klä av sig halft näck 2ggr till + massa annat är nog inte min stil. Inte ens för att lära känna några nya människor som man ändå aldrig ser annars eftersom hela gänget bestod av både hankeiter och ÅA're. Men kan ju alltid hoppas att dom som åkte tyckte att det var roligt!
 
Idag har vi haft vår första föreläsning i "Grundkurs om Informationssystem" och hela grejjen låter riktigt lovande och intressant. Dels för att det är första ämnet som vi har som faktiskt handlar om datorer och system och för det andra så var vi inte 100 personer i samma sal som på "Grundkurs om Organisation & Ledning" i måndags. Det känns som om det är 50 personer för mycket, inte ens alla hade rum att sitta vid bord. Dessutom tror jag föreläsaren skrämde skiten ur hälften av oss när hon började rada upp allting vi ska ha gjort under 2 perioder, men det ordnade sig lite när jag satt ner igår kväll med kalendern och prickade in allt, då kändes det inte lika överväldigande som förut utan mer som att "det här kan vi nog fixa!"
 
Just nu sitter jag i soffan och snorar för mig själv medans T och Simon spelar WoW, ikväll ska vi väl hämta hem pizza från Arezzo. Dom har nog sjukt billiga pizzor faktiskt, 8€ för en jättepizza som inte ens vill rymmas in i kartongen vilket betyder att man har mat för 2 dagar! Imorgon annars så har vi föreläsning efter maten och sedan sticker vi hemåt mot Österbotten, ska bli roligt att se mamma och pappa igen. Ibland saknar man nog dem lite trots allt.
 
Annars så börjar jag bli lite rädd över att man redan har influerats av den roliga högsvenskan eller vad man ska kalla det som dom pratar här. Flera gånger nu medans jag skrivit det här inlägget så kommer jag på mig själv att tänka på den dialekt dom talar här och det låter så roligt! Ena dagen så hade vi en föreläsare som pratade om "eller" som "elläääh" och "saker" som "saakkääääh", haha!
 
RSS 2.0